Taşıyıcı Annelik

tasiyici

Taşıyıcı annelik tedavisi (Surrogate mother) çocuk sahibi olmasında ,gebelik sürecinde bebeği taşıyacak sağlıklı rahim olmadığı durumlarda,uygulanan bir yöntemdir. Bebek sahibi olmak isteyen çiftlerin kendi hücreleri kullanılır . Erkekden alınan sperm ile kadından alınan yumurtalar labaratuvar ortamında uzman embrıyologlar tarafından döllenir. Daha sonra bu embriyolar, bebeği taşıyacak olan sağlıklı rahime sahip olan başka bir kadının ( Taşıyıcı annenin)  rahmine yerleştirilir. Taşıyıcı anne sadece bebeği taşır ve dünyaya getirir .Genetik olarak doğacak olan bebek tamamen çiftin genetik yapısını taşır.

Taşıyıcı Annelik Hangi Durumlarda Uygulanabilir?

· Taşıyıcı anne tedavisi doğuştan rahmi olmayan yada herhangi bir hastalık nedeni ile rahmi alınmış  kadınlarda uygulanır.

· Kadının gebe kalıp doğum yapmasında risk olan durumlarda (hayati risk taşıyan pıhtılaşma bozuklukları ,ciddi kalp ve akciğer rahatsızlıkları gibi ) uygulanır.

· Doğumsal bir anomalisi olan kadınlarda uygulanır.

Taşıyıcı Annenin Seçimi Nasıl Yapılır?

Taşıyıcı anne olabilmek  için rahmin sağlıklı ve bebeği taşıyabilecek durumda olması gereklidir. Bunun yanında taşıyıcı anne adayına  birçok test uygulanır. Hepatit , AIDS gibi bulasıcı hastalık testleri,uyusturucu madde kullanımı kontrolü,kan tahlilleri,sigara alkol tüketimi ve psikolojik sağlık durumu gibi birçok detaya dikkat edilir. Bu  incelemeler sonucunda taşıyı annelik için uygunluk kararı verilir.

Taşıyıcı Annelik Tedavi Protokolu:

Taşıyıcı annelik tedavisine ihtiyaç duyan ailelerin başvurusu ile ilk adım atılmaktadır,en hızlı şekilde kendilerine uygun olan taşıyıcı anne adayı belirlenir,daha sonra anne adayına bizim  kontrolümüzde yumurta çoğaltma
işlemi yapılırken eş zamanlı olarak taşıyıcı anne adayının da rahim içi hazırlıkları başlatılır, elde edilen yumurtalar döllenerek taşıyıcı annenin rahmine transfer edilir. Kalan fazla embriyolar ise isteğe bağlı olarak dondurularak saklanabilir.

Yasal Prosedür:

Taşıyıcı anne ile  imzalanan protokoller sonucunda doğum gerçekleştikten sonra bebek tamamı ile çifte ait olur ve taşıyıcı anne bebek üzerinde hak talep edemez. Yasal gerekliliklerin yerine getirilmesi ve bu işleme başvuran çiftin
haklarını korumak amacı ile taşıyıcı annelik konusunda uzman olan avukatlar ile kontratlar  yapılmaktadır. Taşıyıcı
annelik tedavisi ücretleri ve detaylar ile ilgili sorularınız için iletişim bölümünden bizlere ulaşabilirsiniz . 

Diğer Tedavi ve Hizmetlerimizi Aşağıda Bulabilirsiniz.

Diğer Tedavilerimiz

Sperm Nakli
Sperm donasyonu yaklaşık 100 yıldan beri infertilite(kısırlık) tedavisinde kullanılmaktadır.
Yumurta Takviyesi
Yumurtalıkları yavaş çalışan (erken menopoz değerleri saptanmış veya yaşı ilerlemiş hastalar) bayanlarda
Preimplantasyon Genetik Tanı
Tüp bebek (IVF) işlemi esnasında embriyoların genetik testi yapılarak, sadece sağlıklı
IVF (Tüp Bebek)
Kadından alınan yumurtalar ile eşinden alınan spermlerin laboratuvar ortamında Mikroenjeksiyon (ICSI) yöntemi kullanılarak
Embriyo Nakli
Hem kadında hem erkekte döl hücresi yani sperm ve yumurta ile ilgili bir eksiklik oldugu durumlarda uygulanan bir tedavidir.
ICSI (Mikroenjeksiyon)
Laboratuvar koşullarında tek bir spermin bir yumurtanın içine enjekte edilmesi temeline dayanır.