Intrauterin İnseminasyon (Aşılama)
Semen örneğinin yıkanıp hazırlanmasından sonra iyi hareketli ve düzgün şekilli spermlerin ayrılarak rahim içine bir katater yardımıyla verilmesi işlemidir.
İnseminasyon uygulaması normal ya da hafif bozukluktaki semen örneklerinde, sebebi açıklanamayan infertilite’de, rahim ağzında spermi öldürecek salgı varlığında tercih edilebilecek bir yöntemdir.
Erkek infertilitesinde ilaç tedavisinin başarı oranı %20’dir. Tedavinin sonuçsuz kaldığı durumda hasta inseminasyona yönlendirilmelidir. Ancak inseminasyon ile gebelik şansı da %30 civarlarındadır.
Aşılama (İntrauterin İnseminasyon) tedavisinden önce dikkat edilmesi gerekenler:
Aşılama tedavisine başlanmadan önce çiftlerin dikkat etmesi gereken önemli noktalar vardır. Tedavi uygulanırken sperm hücrelerinin daha verimli olabilmesi için son 48 saat içerisinde herhangi bir alkol tüketimi olmamalıdır.Sperm sayısını ve spermler verimliliğini olumsuz yönde etkileyebilecek herhangi bir ilaç alınmamalıdır. Aşılama tedavisinde enjektörler bayanın rahmine sperm enjekte edildiği için genital bölgenin de korunması gerekmektedir. Tedaviye başlamadan 48 saat öncesine kadar genital bölge ve çevresinde, bölgeye zarar verebilecek,enfeksiyon oluşturabilecek herhangi bir ürün uygulanmamalıdır.
Aşılama tedavisi kimler için uygulanır?
Aşılama yöntemi, doğal gebelik oluşumu elde edilemeyen durumlarda tüp bebekten bir önceki aşama olarak tavsiye edilir.En az 1 yıl korunmadan cinsel birliktelik olmasına rağmen gebelik elde edilemeyen durumlarda, çiftler için aşılama tedavisi tercih edilir.
Diğer Tedavi ve Hizmetlerimizi Aşağıda Bulabilirsiniz.