Tandem Siklus (Yumurta Takviyesi)

4-1

Tandem yöntemi Tüp Bebek Tedavisi‘nde başarıyı arttırmak adına yardımcı tedavi olarak uygulanır . Yaşı ilerlemiş veya herhangi bir nedenden dolayı yumurta sayısı veya kalitesi azalmış, erken menapoz değerleri saptanmış kişiler için Tüp Bebek tedavisi sürecinde dönorden alınacak yumurtalarla tedaviye destek sağlanır.

Anne adayından ve dönorden alınan taze yumurtalar eşten (erkekten) alınan sperm hücreleri ile eş zamanlı olarak döllenir oluşan embriyolar birbirlerine karıştırılmadan laboratuvar ortamında geliştirilir. Tandem siklus tedavisinde anne adayı ve yumurta donörünün adet dönemleri biribirene denk getirilecek şekilde senkronize edilir. Bu şekilde aynı dönemde tedaviye başlanarak yumurta toplama işlemlerinin aynı zamana denk gelmesi sağlanır . Taze embriyo transferi için bu son derece önemlidir. Transferin yapılacağı gün embriyo kalitesine göre Doktor ve Embriyolog tedavi uygulanan çift ile görüşme yapar ve transfer için hangi embriyoların kullanılacağına birlikte karar verilir . Burada amaç hastanın kendi yumurtası ile tekrar deneme yaparken yumurta takviyesi ile başarı şansını yükseltmektir. Yumurta donasyonundan tek farkı anne adayına da yumurta gelişimi için enjeksiyon tedavisi uygulanır.

Tandem Siklus tedavisi kimler için uygulanır?

Tandem tedavisi ,yumurta rezervi az olan bayanlarda veya döllenme aşamasında olumlu yanıt alınamayan durumlar için uygulanan bir tedavi yöntemidir.Yaşı biraz ilerlemiş bayanlarda yumurta rezervinin azalması durumunda bu tedavi tercih edilebilir.
 

Tandem tedavisinin avantajları nelerdir?

Yumurta rezervi azalmış bayanlarda ,yüksek kalite embriyo oluşma şansı düşük olarak öngörüldüğü zaman sıkça tercih edilen bir tedavidir.Hastanın başarısız tüp bebek tedavilerinin ardından,yumurta kalitesi veya döllenmesi yeterli olmadığı için yumurta donasyonu tedavisine geçilmesi gerekir.Bu durumda yumurta donasyonun için rahmin ortalama 2 ay kadar dinlendirilmesi gerekir.Daha sonra tüm hazırlıkların,hormon takviyelerinin yeniden yapılması  gerekir.Tandem tedavisinde anne adayı kendi yumurtası ile şansını denerken eş zamanlı olarak donör yumurtalarında döllenip hazırlanması ile başarı şansını çok arttırmış olur..Anne adayı kendi yumurta hücreleri ile embriyo oluşumu yetersiz olduğu durumda ,hazır olan donör yumurtalar ile döllenmiş embriyolar rahme transfer edilir.Hem zaman hemde psikolojik olarak anne adayını çok rahatlatan bir tedavi yöntemidir.

Diğer Tedavi ve Hizmetlerimizi Aşağıda Bulabilirsiniz.

Diğer Tedavilerimiz

Sperm Nakli
Sperm donasyonu yaklaşık 100 yıldan beri infertilite(kısırlık) tedavisinde kullanılmaktadır.
Yumurta Takviyesi
Yumurtalıkları yavaş çalışan (erken menopoz değerleri saptanmış veya yaşı ilerlemiş hastalar) bayanlarda
Preimplantasyon Genetik Tanı
Tüp bebek (IVF) işlemi esnasında embriyoların genetik testi yapılarak, sadece sağlıklı
IVF (Tüp Bebek)
Kadından alınan yumurtalar ile eşinden alınan spermlerin laboratuvar ortamında Mikroenjeksiyon (ICSI) yöntemi kullanılarak
Embriyo Nakli
Hem kadında hem erkekte döl hücresi yani sperm ve yumurta ile ilgili bir eksiklik oldugu durumlarda uygulanan bir tedavidir.
ICSI (Mikroenjeksiyon)
Laboratuvar koşullarında tek bir spermin bir yumurtanın içine enjekte edilmesi temeline dayanır.