Normal doğum mu? Sezaryan mı?

18

Bu soruya günümüzde kesin yanıt verilememektedir. Doğum şekli açısından gerekli değerlendirmeleri yaptıktan sonra en uygun olan seçilmelidir. Tıbben uygun görülen doğum şekli sebepleri ile birlikte eşlere ve aileye izah edilmeli ve onayları alındıktan sonra doğum gerçekleştirilmelidir.

Doğum şekli tartışıla dursun; tıbben tartışılmayan,doğum hangi şekilde gerçekleşirse gerçekleşsin epidural anestezi ile yapılması gerçeğidir. Son 10 yıldır gelişmiş ülkelerde doğumlar genellikle epidural anestezi ile yapılmaktadır. Epidural anestezi çok kolay uygulanabilen, ağrısız ve risksiz bir işlemdir. Epidural aralığa lokal anestezik maddenin ince bir iğne yardımı ile yaklaşık 2-3 dakikalık bir işlem sonrasında verilmesidir.

Epidural Anestezinin Doğumdaki Faydaları:

  • Annenin ağrısız doğum yapması sağlanır.
  • Anne genel anestezi(narkoz) almamış ,yani uyutulmamış olur.Böylece hem genel anestezinin risklerinden korunmuş,hemde ameliyathanedeki veya doğumhanedeki gelişmeleri rahatlıkla izleyebilir.
  • Bebeğinin ilk ağlayışını duyabilir,doğumdan hemen sonra bebeğini yanına alabilir ve sevebilir. Bu ilk tanışma hem bebeğe hemde anneye ciddi anlamda psikolojik moral motivasyon sağlar.
  • Epidural anestezi sayesinde bebek narkoz almadan, yani apgar’ı yüksek daha sağlıklı ve güçlü olarak doğar.

Hastanemizdeki doğumlarda epidural anestezi tercih edilmektedir.

Diğer Tedavi ve Hizmetlerimizi Aşağıda Bulabilirsiniz.

Diğer Tedavilerimiz

Sperm Nakli
Sperm donasyonu yaklaşık 100 yıldan beri infertilite(kısırlık) tedavisinde kullanılmaktadır.
Yumurta Takviyesi
Yumurtalıkları yavaş çalışan (erken menopoz değerleri saptanmış veya yaşı ilerlemiş hastalar) bayanlarda
Preimplantasyon Genetik Tanı
Tüp bebek (IVF) işlemi esnasında embriyoların genetik testi yapılarak, sadece sağlıklı
IVF (Tüp Bebek)
Kadından alınan yumurtalar ile eşinden alınan spermlerin laboratuvar ortamında Mikroenjeksiyon (ICSI) yöntemi kullanılarak
Embriyo Nakli
Hem kadında hem erkekte döl hücresi yani sperm ve yumurta ile ilgili bir eksiklik oldugu durumlarda uygulanan bir tedavidir.
ICSI (Mikroenjeksiyon)
Laboratuvar koşullarında tek bir spermin bir yumurtanın içine enjekte edilmesi temeline dayanır.